Nokia Unlocken Online
 

Veel Gestelde Vragen?

Hieronder staan de veelgestelde vragen. Deze werden veel gesteld aan onze support afdeling.

Mijn telefoon geeft de melding 'Sim was not restricted' maar mijn gsm werkt nog steeds niet met andere simkaarten. Hoe kan dit?

Het kan zijn dat je gsm enkel een type gsm netwerk ondersteund. In Nederland zijn 2 netwerken. Het 900 en het 1800 netwerk. Kpn en Vodafone gebruiken het 900 netwerk en de overige zoals Orange, Telfort, T-Mobile etc het 1800 netwerk.

Er bestaan single-band (bijv. de nokia 5110) en dual-band toestellen (vrijwel alle nieuwe nokia gsm's), de single-band toestellen kunnen maar op 1 netwerk werken dus ben je gebonden aan de providers van dat netwerk. Ook kan het mogelijk zijn dat er op je gsm een tweede, zogenaamde providerlock zit. Deze is helaas met onze service niet te verwijderen.

Gaat een telefoon kapot als er 5 codes zijn ingevoerd?

Een telefoon gaat niet kapot van het unlocken via codes. Als u na het invoeren van 5 codes (het limiet) de telefoon niet geunlocked krijgt is er nog geen man over boord. U kan dan alleen niet meer unlocken via codes. De enige oplossing is dan om het via de provider te doen of om te unlocken via een datakabel.

Wat is een IMEI code?

Dit is een unieke code voor uw GSM waar er maar 1 van is in de wereld. Deze heeft u nodig om uw nokia simlock vrij te maken. U kunt achter uw IMEI code komen door *#06# in te typen op uw telefoon en eventueel op de verzend/belknop te drukken.

Unlocken, is dat legaal?

Antwoord: Ja, het is legaal om uw mobiele telefoon van simlock te ontdoen. Het toestel is namelijk uw eigendom, en u kunt er mee doen wat u wilt. Bij het unlocken worden er geen aanpassingen gedaan in software welke auteursrechtelijk beschermd is, door deze methode (met behulp van unlock codes) is het simlock vrij maken niet illegaal. Een citaat uit rechtspraak LJN-nummer: AE0125 Zaaknr: 03/008018-99 en 03/008111-98: " ... Een simlock en een serviceproviderlock kunnen niet worden aangemerkt als auteursrechtelijk beschermd werk ..."

Wat betekenen de codes?

Er zijn 4 locks te vinden op een Nokia DCT4 telefoon. (Of u dit type heeft ziet u als u betaald heb). Op een DCT3 toestel is maar 1 lock, hooguit 2 te vinden. Deze zijn in dit verhaal code 1 en 2.

Lock 1: MCC+MNC (Netwerk en land specifiek)
Lock 2: GID1 (Simkaart type)
Lock 3: GID2 (Simkaart type)
Lock 4: MSIN (Simkaart specifieke lock)

De gegenereerde codes zorgen er voor dat bepaalde locks van uw telefoon af gehaald worden.

Code 1 open lock 1
Code 2 open lock 2
Code 3 open lock 3
Code 4 open lock 4
Code 5 open lock 1 en lock 2
Code 6 open lock 1 lock 2 en lock 3
Code 7 open lock 1 lock 2, lock 3 en lock 4

Zoals hierboven vermeld opent elke code een bepaalde lock. Code nummer 7 unlocked normaal gesproken alle locks. Maar sommige telefoons bezitten een bug. Deze accepteren code 7 niet als daarvoor eerst code 1 is ingevoerd.

Normaal gesproken is code 1 en 7 voldoende om succesvol te unlocken.
 

Design by Sitsat.nl & Hosting by 123-webhost.nl
Sitsat.nl 123-Webhost.nl